מאמרים

עקרונות בסיסיים בתהליך עיצוב אתרים

ניגודים (קונטרסים)

קונטרסט הוא ההבדל בין שני אלמנטים. ככל שההבדל גדול יותר יש יותר קונטרסט, ניגוד. אפשר להדגיש את הקונטרסט באמצעות: אלמנטים גדולים וקטנים, צבעים בהירים וצבעים כהים, עבה ודק (מודגש ולא מודגש, קווים עבים וקווים דקים).

חלל ריק

לעתים הן המעצב הן הלקוח נרתעים מחללים ריקים או לבנים ורואים בהם שטחים לא מנוצלים. חשוב להבין ולהסביר ללקוח שהצופה צריך חללים כאלה כדי שלא יחוש עומס יתר ויזואלי ויוכל לעכל את התוכן כאשר הוא צופה באתר.

איזון

איזון היא התחושה שהאתר שלך אמור לתת למתבונן בו. תוכל לבחון האם העיצוב שלך נותן תחושה של דבר גדוע, חתוך. שים לב שהעיצוב שלך יכול להיות א-סימטרי ובכל זאת להיות מאוזן. לעתים, הדבר תלוי בצדו הימני של האתר שבו נמצא התוכן או עץ האתר שאמורים לאזן את הגראפיקה שבצד השמאלי. כדי ליצור איזון באתר כדאי לקבוע כיצד ליישר את האימג'ים המופיעים בתוכן האתר ולמרכז את העמוד בצורה אופקית (באופן מאוזן).

חזרה

ניתן להשתמש בחזרות כדי להדגיש אלמנטים עיצוביים. אפשר לעשות זאת באמצעות חזרה על אלמנטים גראפיים, עובי קווים, צורות כלליות וכו'.

סמיכות

המרחק בין אלמנטים עיצוביים שונים. אם אלמנטים עיצוביים קרובים מדי זה לזה הם יוצרים "מוקד מתח" אשר באופן לא מודע מפריע לצפייה. למה הכוונה? בדוגמה הבאה מוצגים שלושה ריבועים, בתוך כל אחד מהם 2 נקודות.
באחד הריבועים לא נוח לצפות. איזה ריבוע יהיה זה? הראשון. הנקודות הקרובות אחת לשנייה צמודות לקו השוליים ויוצרות מתח אצל הצופה.

אחידות

האתר כיחידה אחידה אחת. כאשר משתמשים במערכת לניהול תוכן האתר, ניתן להכיל אחידות גראפית בכל האתר או בעמוד בודד. בדיקה שניתן לערוך כדי לאתר בעיות באחידות היא חיתוך האתר, לא משנה באיזו נקודה. אם שני החלקים שונים באופן מהותי האחד מן האחר, סימן שיש בעיה גראפית שכדאי לבדוק.

נקודת מיקוד

אתר אינטרנט צריך שתהיה לו נקודת מיקוד ממש כפי שזו דרושה לכל פרסומת. כאשר גולש מזדמן יגיע לאתר, אם הוא ירגיש שהוא אינו מוצא בו את דרכו הוא יוותר ויעבור לאתר אחר, הוא יחפש הנחיה ויזואלית בתוך האתר עוד לפני שהוא קורא בו ולו מילה אחת. לקונטרסים תפקיד חשוב ביצירת נקודת מיקוד בעזרת שימוש באימג'ים גדולים וכותרות. וכן, קשה להסביר זאת אך אם הקו העיצובי מוביל באופן כללי לאותו אלמנט באתר, הדבר יכול לעזור ביצירת נקודת מיקוד.